Articol în cotidianul Glasul Aradului

Extras de pe pagina web al ziarului www.glsa.ro, in data de 18.10.2010:

În Arad există un centru în care copiii cu dizabilităţi învaţă să comunice prin artă

De Adrian_Cotuna 12 ore 48 minute in urma | 10 afisari

Font:

Pe baza unei colaborări a Asociaţiei Integra cu artistul plastic german Ansgar Heilig, începând cu data de 1 octombrie 2010 se desfăşoară cursuri de artă şi creaţie în incinta asociaţiei Integra în Arad, pe str. Episcopiei 28.
Terapia de artă se adresează în primul rând persoanelor cu dizabilităţi mentale, dar pentru că munca asocia­ţiei este europeană, apropiindu-se de convenţia UE, ea este integrativă şi incluzivă.
În acest fel se doreşte punerea accentului pe activităţi integrative. Fiecare grup de copii şi tineri va fi deschis şi pentru participanţii fără dizabilităţi. Însoţiţi de terapeuţii asociaţiei, cursanţii atelierului vor învăţa tehnici artistice deosebite şi inedite şi în viitor ei vor putea participa la expoziţii şi la tabere artistice în ţară şi în străinătate.
Gândul din spatele proiectului de artă este de a le oferi copiilor şi tinerilor cu şi fără dizabilităţi o formă de comunicare comună prin artă, care vine de la sine.
Atelierele creative vor fi conduse de terapeutul artistic al Asociaţiei Integra, Ansgar Heilig şi de terapeuţii specializaţi care acompaniază acti­vităţile integrative.
Din 1 octombrie 2010 există cursuri săptămânale, grupate după vârsta participanţilor.
Proiectul terapiei de artă va fi foarte benefic pentru copiii şi tinerii cu şi fără dizabilităţi din Arad.

One Comment to “Articol în cotidianul Glasul Aradului”

1. Matthias Krells 22 octombrie 2010 at 17:29 #

Hi wo ist der like Button? 🙂 Viele Grüße aus Berlin Matthias