Ştiri la West Tv Arad

Vineri, 22 Octombrie 2010

Terapie prin arta pentru copiii cu si fara dizabilitati

Copiii cu si fara dizabilitati din Arad sunt ajutati de catre un artist plastic german sa invete noi tehnici de arta. Cursurile sunt saptamanale, iar la activitati participa si terapeuti specializati. Terapia prin arta ofera o sansa celor cu dizabilitati, care in viitor vor putea participa la expozitii si tabere artisitice in tara si strainatate. In prezent sunt inscrisi 20 de copii, care creeaza lucrari de sculptura si pictura. Cei care doresc sa se inscrie o pot face la sediul asociatiei ,,Integra”, aflata pe strada Episcopiei  la nr. 28. Mamicile sunt incantate de aceste cursuri, considerand ca prin arta micutii se pot exprima liber. ,,Cursurile au fost concepute cu scopul de a-i face pe copiii cu probleme sa se simta acceptati si de catre ceilalti”, a spus Nora Blauth, presedinta Asociatiei ,,Integra”. Terapia prin arta este integrativa si incluziva. Aceasta ofera o sansa micutilor de a participa in viitor la expozitii si tabere artistice din tara si strainatate.