Piesa de teatru: „Copilul din spatele ochilor”

Extras de pe pagina: www.artv.ro

Asociatia INTEGRA aduce “Copilul din spatele ochilor” la Arad

Spectacolul “Copilul din spatele ochilor”, în regia Lianei Ceterchi, după un text de Nava Semel, vine la Arad, fiind prezentat publicului iubitor de teatru în două reprezentaţii susţinute în aceeaşi zi, 1 decembrie, de la orele 17.00 şi 19.00, în Sala Studio a Teatrului Clasic Ioan Slavici.

“Copilul din spatele ochilor” este povestea unei mame care are grijă de fiul ei, afectat de sindromul Down, încercând să-l protejeze de greutăţile care îl aşteaptă. Piesa s-a jucat pentru prima oară în România în urmă cu patru ani, într-un spectacol-lectură susţinut la Festivalul de Teatru de la Sibiu.

Personajul principal al spectacolului este interpretat de Gabriela Popescu. Scenografia este semnată de Adriana Raicu. Copilul din spatele ochilor este un spectacol emoţionant susţinut de puterea simplităţii: printr-o viziune regizorală minimalistă, însă vie, plină de imaginaţie.

” Piesa mea a fost pusă în scenă la New York, Los Angeles, Praga, Roma, Lodz- Polonia, Ankara – Turcia şi în limba arabă, în Israel. Sunt mereu uimită cum fiecare producţie din fiecare ţară este atât de diferită şi de unică. Se pare că textul oferă destul spaţiu atât regizorului, cât şi actriţei pentru aportul lor personal.(…) Am fost profund mişcată de ultima producţie românească a spectacolului Copilul din spatele ochilor. Atât regizoarea, cât şi actriţa creează o atmosferă de familie, concentrându-se pe mama iubitoare care doreşte să-şi protejeze cu orice preţ copilul nevinovat şi care luptă cu mult curaj pentru cauza lui, pentru a schimba atitudinea societăţii faţă de cei care sunt mai puţin norocoşi decât noi”, declară autoarea textului, scriitoarea israeliană Nava Semel.

Spectacolul este produs de Teatrul Mic din Bucureşti, iar organizatorul arădean al evenimentului este Integra – asociaţie a persoanelor cu dizabilităţi mentale. Sumele încasate din vânzarea biletelor se vor constitui în donaţii ce susţin programele asociaţiei adresate copiilor cu dizabilităţi.

Spectacolul „Copilul din spatele ochilor” a castigat marele premiu la Festivalul de teatru de studio desfasurat in luna noiembrie 2010 la Pitesti.

Bilete s-au pus în vânzare la Agenţia Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad şi costă 25 lei.