Special Olympics- nataţie- Hunedoara

Suntem bucuroşi să împărtăşim cu voi ultima activitate la care INTEGRA a participat cu tot dragul.

Prin sportivii noştri MARA OPREA şi SAMUEL TOFAN ne-am înscris la ediţia I a competiţiei: „OLIMPIADA NAŢIONALĂ DE NATAŢIE SPECIAL OLYMPICS” care s-a desfăşurat la HUNEDOARA în perioada 06-08 mai 2011.

Cu emoţii, doar eram la prima astfel de experienţă,  am plecat împreună către Cabanele Doruleţ din Retezat. Am fost întâmpinaţi acolo cu multă căldură de doamna Mariana Niţă, reprezentanta Asociaţiei umanitare Ioana, organizatoarea competiţiei, care  avea alături pe ceilalţi părinţi şi însoţitori ai participanţilor. Căldura sufletului lor ne-a copleşit!!! Deşi nu ne cunoşteam, aveam ceva în comun: sindromul Down şi dizabilitatea. Acel ceva ne leagă, oricare ar fi originea, naţionalitatea sau poziţia noastră.

Într-un decor de vis am savurat festivitatea de deschidere a jocurilor, urmată de un frumos spectacol de muzică populară şi uşoară, clipe în care toţi ne-am încins în horă.

După drum, drumeţie, dans şi aer curat am dormit tare bine. Ne aşteptau calificările a doua zi…

La bazinul de înot din Hunedoara erau prezenţi reprezentanţii principalelor instituţii acompaniaţi de primarul oraşului. Organizarea a fost deosebită, fiecare delegaţie a fost însoţită de un voluntar care i-a ajutat pe concurenţi de la defilare şi până la finalul concursului. Copiii şi antrenorii lor au defilat ca la orice competiţie în aplauzele spectatorilor din tribună.

A urmat etapa de calificare… emoţii au avut părinţii… copiii s-au concentrat pentru a-şi duce la capăt proba, ca profesioniştii… Mara şi Samuel au concurat la  „Mers în apă”.

Şi s-a dat startul!!!!!!!!!!!! Mara, fiind cea mai mică concurentă de la această probă, s-a descurcat minunat având în vedere că apa îi ajungea la nivelul umerilor. Ce bucuroasă a fost când a atins sosirea!!!!!!!!!!!!!!!

Samuel a dat totul, s-a angajat cu toate puterile în concurs şi a ajuns cu bine la final. A trăit clipa, s-a bucurat de apă. I-a felicitat pe toţi concurenţii.

Întorşi la cabană, am schimbat impresii despre concurs şi nu numai… părinţii au împărtăşit experienţe de viaţă, au învăţat unii de la alţii. Treaba copiilor era să se plimbe cu trăsurica trasă de caii aduşi special pentru ei acolo…

Duminică ne-am adunat din nou la bazin pentru finală.  Am fost înconjuraţi de voluntari cu aceeaşi atenţie. Le mulţumim tuturor. Sportivii au fost la înălţime!!!!!!!! Au dat totul, au demonstrat că şi ei pot, indiferent dacă au concurat la mers în apă, înot asistat sau înot liber.

Ambiţia şi dăruirea le-au adus o diplomă şi o medalie. Nu a contat cine a câştigat proba, toţi au fost campioni! Câţi dintre noi, ceilalţi, avem o medalie???

Surpriza mare a fost festivitatea de premiere. La Castelul Corvinilor ne aşteptau cavaleri şi prinţese care au organizat pentru noi un spectacol medieval. Cavalerii au condus pe fiecare participant către locul de premiere. Bucuria copiilor a fost transmisă tuturor.

Daţi click pe poză  şi vedeţi şi voi !

Pentru asta merită să facem orice, absolut orice!

ECHIPA INTEGRA

One Comment to “Special Olympics- nataţie- Hunedoara”

  1. sas mihai 23 mai 2011 at 09:36 #

    Foarte frumos.
    Bravo campionilor si familiilor care se implica pentru a face fericiti acesti copii minunati!


Leave a Reply