Victorie la JOCURILE NAŢIONALE SPECIAL OLYMPICS BUCUREŞTI 2011

Împărtăşim cu voi o altă bucurie: INTEGRA a participat în perioada 04-07 iunie 2011 la Bucureşti la JOCURILE NAŢIONALE SPECIAL OLYMPICS, eveniment organizat de către Fundaţia Special Olympics ROMÂNIA.

La Jocurile Naţionale, eveniment organizat anual pentru persoanele cu dizabilităţi mentale, au participat peste 300 de copii şi tineri cu vârste cuprinse între 8 şi 46 de ani, concurenţi veniţi din toată ţara.

Festivitatea de deschidere a Jocurilor s-a desfăşurat la Arenele Romane şi s-a bucurat de patronajul domnului Cristian Ţopescu. Flacăra speranţei  a fost purtată de sportivi Special Olympics alături de care au fost prezente Laura Badea, Elisabeta Lipă, Doina Ignat. Sportivii au fost antrenaţi la voie bună de formaţia Hi-Q care a oferit concertul în calitate de vechi prieteni ai mişcării Special Olympics.

Judeţul Arad a fost reprezentat de delegaţia Asociaţiei INTEGRA din Arad, delegaţie formată din sportiva MARA OPREA, 8 ani însoţită de mama ei, Camelia Oprea.

Mara a concurat la proba “25 m Alergare” şi la proba “10 m Mers în apă”. A trecut de preliminarii, s-a calificat în finală şi a câştigat medalia de aur la alergare şi medalia de argint la mersul în apă.

Sportivii au beneficiat de un control medical complex care a semnalat, unde a fost cazul, deficienţele constatate. Fundaţia Special Olympics a asigurat transportul, cazarea şi masa tuturor delegaţiilor. În permanenţă sportivii au fost însoţiţi de voluntari care aveau un rol important: acela de a sprijini persoana cu dizabilităţi şi pe însoţitorul ei. Definitorie a fost grija cu care au fost înconjuraţi toţi participanţii.

Festivitatea de premiere a fost momentul în care s-a valorizat fiecare sportiv. Toţi au primit o medalie care le-a încununat munca de la antrenamente sau pur şi simplu le-a demonstrat că îndrăzneala de a participa le-a fost răsplătită.

La finalul evenimentului toţi cei prezenţi s-au luat de mâini şi au format Cercul Prieteniei, moment în care simţi că efectiv aparţii comunităţii, că energia altei persoane vine în completarea nevoilor tale, indiferent dacă ai sau nu o dizabilitate. Simţi că dacă ceri şi accepţi ajutorul, sigur îl vei primi. Cu sprijinul altora sigur vor fi fericiţi şi oamenii cu dizabilităţi. Depinde de cât de deschişi suntem noi, ceilalţi, în a oferi.

Vă daţi seama că aşteptăm cu nerăbdare urmatoarele manifestări organizate sub egida Special Olympics!!!!

Echipa INTEGRA

Da click pe poză


One Comment to “Victorie la JOCURILE NAŢIONALE SPECIAL OLYMPICS BUCUREŞTI 2011”

  1. Floreta Bogdanescu 10 iunie 2011 at 10:24 #

    JOCURILE NAŢIONALE SPECIAL OLYMPICS 2011 a fost un eveniment cu totul special realizat de minunata echipa de la ” Special Olympics Romania” pentru MINUNATII SI FOARTE SPECIALII nostri copii.Scumpa noastra prietena MARA a fost o revelatie pentru mine,o adevarata campioana. Felicitari parintilor si tuturor celor care au contribuit la performantele ei. Va astepteptam impreuna cu OANA la viitoarele competitii
    „Special Olympics ”
    Cu prietenie,

    Floreta Bogdanescu


Leave a Reply