Campionatul de nataţie Special Olympics Hunedoara 2012

INTEGRA a participat în perioada 04-06 mai 2012 la Hunedoara la a doua ediţie a competiţiei “OLIMPIADA NAŢIONALĂ DE NATAŢIE SPECIAL OLYMPICS”, concurs organizat de către Asociaţia umanitară Ioana din Hunedoara şi Special Olympics ROMÂNIA.

La evenimentul organizat pentru persoanele cu dizabilităţi au participat peste 80 de copii şi tineri, concurenţi veniţi din 9 judeţe.

 

Delegaţia Asociaţiei INTEGRA din Arad a fost formată din copiii MARA OPREA, 9 ani şi SAMUEL TOFAN, 16 ani, însoţiţi de familia OPREA. Samuel a concurat la proba “Mers în apă”, Mara s-a înscris la probele de înot 15m şi 25m. Surpriza ediţiei a fost Mara care a evoluat de la “mers în apă” (anul 2011) la “înot liber”(în prezent, 2012). Mulţumim din tot sufletul celui care a mijlocit rezultatele Marei: domnului antrenor Sorin Arcereanu.

Mara şi Samuel au parcurs probele în preliminarii, s-au calificat în finală şi fiecare dintre ei a câştigat medalia de aur, urcând pe podium pe locul I. Festivitatea de premiere a avut loc într-un decor de basm la Castelul Corvinilor din HUNEDOARA. Cavalerii şi prinţesele i-au încântat (prin dans medieval şi lupte de cavaleri) pe participanţi şi i-au premiat pe sportivi.

     

Toţi concurenţii au demonstrat că pot lupta şi ei, chiar dacă o dizabilitate îi împiedică să-şi desfăşoare viaţa normal. Bucuria din ochii lor merită privită şi apreciată. Am primit din nou de la aceşti copii şi tineri lecţia de viaţă: SE POATE! Frumos ar fi să fiţi fiecare dintre voi acolo, la încurajări şi aprecieri! Vă aşteptăm în 2013!

 

Echipa INTEGRA

 

One Comment to “Campionatul de nataţie Special Olympics Hunedoara 2012”

  1. manu manuela 17 mai 2012 at 11:57 #

    bravooo Mara si Samuel ma bucur foarte mult pt voi sunteti campioni adevaratii ne mandrim cu voi.


Leave a Reply