Din suflet de copil!

„Din suflet pentru copil”este o activitate din cadrul proiectului “Și eu pot!” al Asociației Integra a Persoanelor cu Dizabilități Mentale, în parteneriat cu Școala Gimnazială “Andrei Șaguna” și sprijinit de compania DB Schenker. Proiectul se desfășoară în perioada decembrie 2013-septembrie 2014 în Arad.

În timpul activităților derulate în perioada martie-iunie, copiii cu nevoi speciale, beneficiari ai Asociației Integra, împreună cu elevii de la Școala Gimnazială Andrei Șaguna au confecționat obiecte din materiale reciclabile care au fost vândute la expoziţia „Din suflet pentru copil”, organizată în incinta şcolii. S-au legat prietenii, cei mici au învățat că împreună pot crea obiecte minunate, lucru dovedit pe tot parcursul derulării activităților!

Obiectele confecționate au fost foarte apreciate și au fost valorificate, iar suma adunată a fost în totalitate donată beneficiarilor Asociației Integra.

Le-au fost alături psihologi, voluntari DB Schenker, dar si ai Asociației Integra, profesori ai Școlii Gimnaziale “Andrei Șaguna”, precum şi membrii ai comunității locale. Aceştia le-au pregătit copiilor o surpriză pe măsura muncii lor. Astfel, personaje din povești au venit să le mulțumească pentru munca lor prin cântece şi jocuri. N-a lipsit nici înghețata oferită de domnul primar Dorel Vidran, ca și apreciere pentru munca depusă de copii.

„Considerăm că a fost o reușită și că prin activitățile desfășurate s-au atins obiectivele vizate – îmbunătățirea abilităților sociale, creșterea gradului de toleranță și acceptare reciprocă, dezvoltarea simțului estetic și respectul pentru calitate, eliminarea prejudecăților și xenofobiei, toleranță  față de persoanele speciale, valorificarea potențialului copiilor. Mulțumim companiei DB Schenker și tuturor partenerilor implicați”

echipa Integra