Fotbal Unificat!

Si eu pot să-mi depășesc limitele!

A avut loc o acțiune frumoasă în cadrul proiectului ,,Și eu pot!,, derulat de către asociația Integra, în parteneriat cu Școala Gimnazială “Andrei Șaguna” și finanțat de DB Schenker,care s-a desfășurat in perioada decembrie 2013-septembrie 2014 .

După o pregătire  asiduă de 3 luni,beneficiarii de la asociația Integra ,echipa “Luptătorii”  au  jucat fotbal unificat împreună cu elevii de la Școala Gimnazială „Andrei Șaguna”,echipa „Vitejii”.

Cursurile de pregătire sportivă,coordonate de prof.Ilisie Radu ,de la Centrul Școlar de Educație Inclusivă Arad,competițiile și celelalte activități desfășurate cu ajutorul voluntarilor și sub supraveghere de specialitate au oferit participanților creşterea stimei de sine, a curajului şi perseverenţei. Relaţiile formate intre persoanele cu și fără dizabilități au ajutat la formarea şi consolidarea globală a personalităţii fiecăruia.

Prin toate activitățile desfășurate s-a demonstrat incă o dată că o persoană cu handicap mental este capabilă prin exerciţiu repetat şi perseverenţă să-şi formeze deprinderi şi competenţe în diferite domenii,ca oricare alta!Pentru elevii de la Școala Gimnazială „Andrei Șaguna”,activitățile desfășurate au fost o noutate  şi ce este nou este interesant!

Toți s-au bucurat să primească treninguri noi pentru că știu că le vor purta la viitoarele competiții. Pentru efortul depus echipele au primit cupă și diplome,iar voluntarii implicați au primit diplome oferite de către reprezentanți ai comunității locale și reprezentanți ai firmei DB Schenker.

După competiție,ca dovadă a prieteniilor  legate pe parcursul defășurării activităților toți au  lăsat o urmă a trecerii lor pe zidul școlii,zid amenajat de voluntarii DB Schenker,

împreună cu voluntarii de la Școala Gimnazială “Andrei Șaguna” și reprezentanți ai comunității locale.

Pentru ca ziua să fie completă toți au  avut parte de pictură pe față, o masă copioasă,oferită cu mult suflet de către reprezentanții comunității locale, dans și voie bună,suportul audio complet fiind achiziționat din proiect.
Mulțumim sponsorului și tuturor participanților care au format o echipă de suflet

Echipa Integra