Șanse egale pentru toți, concurs sportiv organizat de Integra

Astăzi a avut loc la Sala Polivalentă Arad evenimentul ,,Șanse egale pentru toți,, organizat de INTEGRA Asociația Persoanelor cu Dizabilități Mentale și finanțat de Centrul Municipal de Cultură din cadrul Primăriei Arad în sesiunea de proiecte II din 2014.


În cadrul evenimentului a fost organizat un concurs Special Olympics pentru sportivi cu dizabilități mentale înscriși de Centrul Școlar de Educație Incluzivă, Școala Specială Raza de Soare, DGASPC (Centrul CITO Tabacovici, Centrul Ghiocelul, Centrul de Recuperare), DDAC (Centrul CREATIV) și Asociația INTEGRA. Au fost înscriși 70 de sportivi care au concurat la probele de alergare, săritură în lungime, aruncarea mingii și badminton.

 

Sportivii au fost recompensați cu medalii și diplome. Efortul lor a fost susținut și încurajat de parteneri – elevi din școlile de masă. În tribune au asistat și au făcut galerie sute de preșcolari, elevi, studenți care au luat contact cu acest prilej cu persoanele cu dizabilități, au intuit nevoile lor și au apreciat bucuria lor.
Evenimentul a marcat și un cerc de creație desfășurat cu ajutorul voluntarilor de la Asociația Cetatea Voluntarilor și momente artistice susținute de grupuri de copii de la CSEI Arad. Un moment de mare bucurie a fost recitalul lui Ricardo Caria, care ne încântă de fiecare dată când este printre noi.

Toți sportivii au avut șanse egale, toți sportivii au trăit cu emoție și cu mulțumire clipele de concurs, toți sportivii doresc să mai participe la astfel de concursuri.
Mulțumim domnului profesor Iazbinscky Gabriel și domnișoarei Anamaria Nyeki pentru marea implicare în acest proiect de suflet. Mulțumim partenerilor implicați în organizare: Fundația Special Olympics România, Inspectoratul Școlar Județean Arad, Direcția Județeană de Sport și Tineret Arad, Asociația Cetatea Voluntarilor, Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Educație Fizică și Sport din cadrul UVVG Arad. Mulțumim sponsorului LIDL Arad .

Leave a Reply