Despre noi!

INTEGRA Asociaţia persoanelor cu dizabilităţi mentale este o asociaţie care urmează  modelul puternic german dat de asociaţia „Lebenshilfe“, care a împânzit Germania începând din anii 60, şi care acum este  cea mai puternică asociaţie cu specific al persoanelor cu dizabilităţi mentale.
 Şi noi la rândul nostru  suntem un nucleu de părinţi aflaţi în aceeaşi situaţie, adică toţi membrii fondatori avem copii cu dizabilităţi mentale de diferite vârste.

Avem contact  cu 50 de familii din Arad şi din judeţ şi  pe toţi ne leagă aceeaşi responsabilitate, de a lupta în numele copiilor noştri pentru nişte drepturi elementare omeneşti.

Oamenii cu dizabilităţi mentale de orice vârstă sunt o parte din societatea noastră şi trebuie trataţi cu respect.  Ei adesea nu pot lupta pentru drepturile lor de cetăţeni şi în acest demers  îi va susţine asociaţia INTEGRA cu mare plăcere.

INTEGRA Asociaţia persoanelor cu dizabilităţi mentale doreşte să acompanieze individual  familile  de-a lungul vieţii lor alături de aparţinătorii lor cu dizabilităţi mentale.

Dorim să devenim un punct de conexiune între familiile afectate de o astfel de situaţie şi între oficialităţile care le vor putea ajuta. Aici informarea individuală, acompaniată de profesioniştii care colaborează cu noi, psihologi, medici şi terapeuţi, este esenţială. De altfel dorim să facilităm terapierea copiilor, integrarea tinerilor cu dizabilităţi mentale şi cea a adulţilor în lumea pe  care noi o cunoaştem.

Părinţii, fraţii şi întregile familii ale persoanelor cu dizabilităţi mentale sunt  adeseori marginalizate de societate. Dorim să se schimbe atitudinea oamenilor faţă de persoanele cu dizabilităţi mentale.

INTEGRA Asociaţia persoanelor cu dizabilităţi mentale vă oferă:

  1. centru de informare şi consiliere pentru persoane cu dizabilităţi mentale şi apartinătorii lor, în colaborare cu medici, psihologi şi terapeuţi specializaţi în  terapie de recuperare individuală (logopedie, kinetoterapie, psihoterapie)
  2. centru de intervenţie timpurie pentru copii cu vârste între 0-7 ani afectaţi de dizabilităţi mentale
 (logopedie, kinetoterapie, psihoterapie,ş.a.)
  3. interventie mobila la domiciliu pentru copii cu dizabilitati care necesita terapie, dar care nu se pot deplasa la centrul de interventie pe bulevardul Decebal nr.24, ap. 14.
  4. activitate integrativă pentru
 persoane cu şi fără dizabilităţi
  5. grup de sprijin pentru aparţinători.

Comments are closed.