Proiecte!

INTEGRA asociaţia persoanelor cu dizabilităţi mentale a  creat un Centru de informare şi consiliere pentru persoanele cu dizabilităţi mentale şi familiile lor.

Prin intermediului diferitelor pliante, afişe, emisiuni tv, interviuri, articole de presă  sensibilizam populaţia asupra vieţii lânga o persoană cu dizabilităţi  mentale. Prin  mediatizarea realizărilor asociaţiei INTEGRA şi a colaboratorilor ei, creem o apropiere faţă de tema dizabilităţilor într-un mod foarte natural.

De asemenea Centrul nostru este locul unde aparţinătorii persoanelor cu orice fel de dizabilităţi sunt consiliaţi asupra oportunităţilor pe care le au, serviciilor pe care le oferim etc. Le  oferim  întâlniri regulate, în care se pot întâlni părinţi şi aparţinători ai persoanelor care au o dizabilitate comună, acompaniaţi de psihologi. Astfel se crează grupuri de suport si  terapii de grup. Încrederea în sine creşte, izolarea familIilor dispare, şi prin socializarea lor, multe probleme se rezolvă  mai uşor.

Consilierea presupune nu numai colaborarea strânsă cu psihologi, medici şi asistenţi sociali, ci şi colaborarea cu facultăţile, unde  studenţi la psihologie sau la medicină vor putea face voluntariat si practică.

INTEGRA asociaţia persoanelor cu dizabilităţi mentale colaboreaza  cu un centru de reabilitare din Germania, unde se vor putea organiza schimburi de experienţă.

Noi am creat un Centru de intervenţie timpurie pentru copii cu vârste cuprinse între 0-7 ani. Un astfel de centru încă nu există în Judeţul Arad. Acest gen de centru presupune următoarele servicii de recuperare: kinetoterapie, masaj, fizioterapie, stimulare mentală, logopedie, diferite terapii, precum Bobath, Vojta, ludoterapie, etc.

Deoarece populaţia rurală este mai defavorizată în ce priveşte câştigurile medii, transportul individual al beneficiarilor este greu de suportat de familile afectate de un caz de dizabilităţi mentale.  Pentru motivul imposibilităţii de deplasare a unor familii, asociaţia INTEGRA ofera serviciile de intervenţie timpurie la copii de la 0-7 ani gratuite şi la domiciliu.

Gândul din spatele unei astfel de asociaţii este cel de integrare. Dacă asociaţia INTEGRA reuşeşte să ofere un serviciu înalt de recuperare al beneficiarilor de vârstă mică, gradul reabilitării persoanelor cu dizabilităţi mentale este  mare şi integrarea persoanelor în viaţa de zi cu zi va fi mai uşoară.

2 Comments to “Proiecte!”

1. Vuin Monica 20 June 2014 at 12:06 #

Spune-ti va rog daca se pot inscrie la dvs. voluntari.

2. admin 11 September 2014 at 09:06 #

Bună Monica,

Da, se pot înscrie voluntari la noi. Din octombrie începem activitatea normală de socializare. Spune-ne dacă dorești să ni te alături. Ne poți găsi și pe Facebook, unde postăm mai des.